Kreta in vogelvlucht

Kreta wordt wel gezien als de bakermat van de Europese beschavingen. Dit komt door de Minoïsche cultuur, die al in 3300 voor Christus opkwam en wordt gezien als een grote beschaving. De periode eindigde in een verovering door de Myceners. Na deze periode kende Kreta echter nog lang geen rust. Het eiland is overheerst geweest door de Romeinen, Arabieren, Byzantijnen, Venetiërs en Turken. Door vele aanvallen, opstanden en diplomatieke acties is Kreta uiteindelijk deel geworden van Griekenland.

Kreta is het grootste en bekendste eiland van Griekenland. Het scheidt de Egeische zee van de Lybische zee, als een grenspaal tussen Europa en Afrika. Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het zonovergoten eiland Kreta. Zijn befaamde kloven, de steil uit zee oprijzende kliffen aan de kust, de eigenaardige hoogvlaktes die op drooggevallen meren lijken, de eindeloze witte zandstranden, olijf-, sinaasappel- en wijngaarden, soms kaal en ruw, soms liefelijk bebost, het zijn allemaal kenmerken van Kreta.

 De stad Chania is ook zeker het bezoeken waard. Een van de mooiste plekjes van Kreta is de kloof van Kourtaliotikoin de prefecteur Rethymnon. De stad met een pittoreske Venetiaanse haven en veel gezellige terrasjes.

Deze stad heeft veel knusse winkelstraatsjes. De oude stad van Knossos ligt in de prefectuur Heraklion. Tevens vind U in Heraklion de meeste toeristenplaatsjes. Lasithis is omgeven door zandstranden en in het Noord-Oosten ligt Vai met een dadelpalmen bos. De wegen zijn over het algemeen goed op Kreta.

Vakantie Kreta: het meest veelzijdige eiland van Griekenland!

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Middellandse Zeegebied. De veelzijdigheid van het eiland maakt Kreta tot een interessante trekpleister voor jong en oud. Zo vindt u hier mooie zandstranden, authentieke en heerlijk rustige bergdorpjes en gezellige badplaatsen met tal van uitgaansgelegenheden en leuke restaurantjes. Ook het prachtig bergachtige binnenland met z’n kleurrijke natuur en niet te vergeten de talrijke historische opgravingen, krijgen ongetwijfeld een plaatsje in uw vakantieherinneringen.

Meest recente reacties

12.06 | 19:03

heel lekker gegeten vriendelijk personeen en heel gezellig ons gaan ze zeker terug zien

29.05 | 10:12

Overheerlijk gegeten! Gezelligheid! Zeer vriendelijke personeel! In voor een dolletje en een gesprekje. Let zeer goed op en springt in op de wensen van gasten.

Wij komen zeker terug!

24.09 | 19:22

Heerlijk gegeten , hele vriendelijke medewerkers een echte aanrader ,komen zeker nog n keer terug

10.06 | 18:34

Wat een geweldig,mooi restaurant. Zeer vriendelijk personeel en prachtige gerechten. We gaan zeker terug!

Deel deze pagina